Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler: Dünyaya Reklam Veriyoruz!

Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler: Dünyaya Reklam Veriyoruz!

TAKİP ET

Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler, "30 ülkenin yerel televizyon kanallarında 12 ay boyunca reklama çıkıyoruz. Dijital kanallar aracılığıyla 200'e yakın ülkede 12 ay tanıtımımız devam ediyor" dedi.

Samsun'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler'in katılımıyla 'İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı' gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler, turizmin gelişmesinde öncelikli konulardan birinin markalaşmak olduğunu söyledi. 

'Marka şehir' olunduğunda yurt dışından da büyük potansiyel sağlanabildiğine işaret eden Genel Müdür Güler, "Avrupa'dan, Rusya'dan, Körfez ülkelerinden yoğun turist alan bir ülkeyiz. Önümüzdeki dönemde Çin, Hindistan, Pakistan, Avustralya, Kanada, Güney Amerika, Kore gibi yeni pazarlarda büyüyerek ülkemize ziyaretçi akışını artırmak önemli hedeflerimizden biri" dedi.

30 ÜLKEYE REKLAM VERİYORUZ

Turizmin dönemsel değil, yılın 12 ayına yayılmasının en büyük hedeflerinden biri olduğunu vurgulayan Timuçin Güler, şöyle devam etti: "Sektörde çalışan nitelikli personelin istihdamı açısından çok önemli. Turizm sadece deniz, kum, güneş değil. Turizm aynı zamanda sağlık, kültür, gastronomi gibi çok değişik faktörleri de olan geniş bir alan. 30 ülkenin yerel televizyon kanallarında 12 ay boyunca reklama çıkıyoruz. Onun dışında BBC, Al Jazeera ve Bloomberg gibi uluslararası televizyon kanalları, bunların dijital kanalları aracılığıyla 200'e yakın ülkede 12 ay tanıtımımız devam ediyor."

SOSYAL MEDYAYI KULLANIYORUZ

Turizmde sadece erken rezervasyonların değil, son dakika rezervasyonlarının da önemli olduğunun altını çizen Bakanlık Tanıtma Genel Müdürü Güler, "Tanıtımı başlatıp üç ay devam ettirip ara vermek gibi bir şey artık söz konusu değil. 12 ay boyunca tanıtım yapılması, markanın yıl boyunca ayakta tutulması gerekiyor. Sosyal medya kanalları ve dijital kanallar günümüzde turizmde karar vermenin en etkili olduğu konular. YouTube'da 550 bin ile en yüksek ülkeyiz. Onun dışında TikTok'ta 1,3 milyon, Instagram'da 30 milyon ile ikinci ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

Güler, Samsun'un turizm açısından potansiyeli büyük bir kent olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Denizi, doğası ve yapısıyla oldukça büyük turizm potansiyeline sahip bir ilimiz. Tanıtımları yapılacak bazı adımlar bile çok büyük sonuçlar verecektir. Master planın tamamlanmasıyla Samsun'un doğal güzellikleri, sağlık turizmi ve diğer konularda yapacağı çalışmalarla hızlı şekilde turist sayısını artıracağına inanıyorum. Çevrenin tanıtımı ve gerekirse turizmle ilgili ülkelerden getirilecek temsilciler, buradaki hızlı ilerlemeyi sağlayacaktır."

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisünoğlu da tanıtım ve turizm ile ilgili yapılan çalışmalara yönelik sunum gerçekleştirdi.