Türk Devletleri Ortak Uydu İçin Özel Ekip Kuruyor

TAKİP ET

Türk devletleri, uzay ve uydu alanında işbirliğini güçlendirmek için özel bir mühendis ekibi oluşturuyor. Detaylar haberimizde...

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreter Yardımcısı Mirvokhid Azimov, uzay ve uydu alanındaki çalışmaları güçlendirmek amacıyla özel bir mühendis ekibi kurulacağını duyurdu.

Azimov, Türkiye Uzay Ajansı ev sahipliğinde gerçekleşen Space Technology Conference kapsamındaki TDT Uzay Ajansları 3. Toplantısı'nda yapılan değerlendirmeleri paylaştı.

Azimov, Türk devletlerinin ortak bir uydu üzerinde çalışacak mühendislerden oluşacak özel ekibin Kazakistan'da araştırma merkezinde faaliyet göstereceğini belirtti.

Bu ekip, çevre koşullarını araştırmak ve çeşitli çalışmaları hayata geçirmek amacıyla çalışacak. Geçen yıl TDT tarafından başlatılan "Küp Uydu Projesi" kapsamında teknik bir çalışma grubu oluşturulduğunu söyleyen Azimov, Türk devletlerinin uydu teknolojilerindeki işbirliğini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ayrıca, Türkiye'nin uzay alanındaki tecrübesinin diğer Türk devletlerine faydalı olacağını belirten Azimov, Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk astronotunun ardından Türksat 6A uydusunun yörüngeye gönderilmesinin ülkeye büyük fayda sağlayacağını vurguladı.

türk devletleri ortak ortak uydu özel ekip Küp Uydu Projesi Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreter Yardımcısı Mirvokhid Azimov TDT Uzay Ajansları 3. Toplantısı Türksat 6A uydusu uzay teknoloji samsun haber gündem haber