"Türk Escobar" Ünvanlı Ürfi Çetinkaya'nın Suç Örgütüne Geniş Kapsamlı Operasyon

TAKİP ET

Uluslararası zehir taciri ve cezaevindeki "Türk Escobar" olarak bilinen Ürfi Çetinkaya'nın liderlik ettiği silahlı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen "Kafes-44" operasyonunda 42 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucu, ruhsatsız tabanca, otomatik silah ve büyük miktarda dövize el konuldu.

İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonlarda, Türk Escobar lakaplı Ürfi Çetinkaya'nın liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi.

"Kafes-44" adı verilen operasyon sonucunda 42 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında ABD tarafından kırmızı bültenle aranan H.Y.N. de bulunuyor.

Operasyon kapsamında çok sayıda ruhsatsız tabanca, otomatik silah ve büyük miktarda döviz ve Türk lirasına el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonun detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, suç örgütünün ulusal ve uluslararası alanda uyuşturucu madde ticareti, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarına karıştığını belirtti.

Ürfi Çetinkaya'nın liderliğini yaptığı suç örgütünün 11 ülke ile işbirliği içinde olduğu ve Türkiye'ye 37 ton uyuşturucu sevkiyatı yaptığı tespit edildi.Operasyonun başarısında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, MASAK ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordineli çalışmalarının etkili olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonun ardından "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

suç örgüt operasyon çetinkaya Türk Escobar