Türk Futbolunun Efsane İsimlerinden Ersen Martin Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olan eski milli futbolcu Ersen Martin, aort damarı yırtılması sonucu yaşamını yitirdi.

Üzücü bir haberle Türk futbol camiası sarsıldı. Eski milli futbolcu Ersen Martin, yaşamını yitirdi. Aort damarı yırtılması sonucu hastanede tedavi gören 44 yaşındaki futbolcu, yaşam mücadelesini kaybetti.

Ersen Martin, 23 Mayıs 1979 tarihinde Almanya'da dünyaya geldi. Futbol kariyerine Nürnberg altyapısında başlayan Martin, 1999'da Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş formasını giydiği dönemde, 2000-2001 sezonunu Siirt Jetpa'da kiralık olarak geçirdi. Ardından Göztepe'ye transfer olan Martin, 2002'de Denizlispor'a katıldı. Üç sezon boyunca Denizlispor'da oynadıktan sonra Ankaraspor'a geçti.

2006 yazında Trabzonspor'a transfer olan Ersen Martin, bir sonraki sezon Recreativo Huelva'ya 1,1 milyon euro bonservis bedeliyle transfer oldu. İspanya'da iki sezon geçiren Martin, ardından Sivasspor'a döndü. Kariyeri boyunca Manisaspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği gibi takımlarda da forma giydi. Futbol yaşantısını 2013 yılında Eyüpspor'da sonlandırdı.

371 resmi maçta forma giyen Ersen Martin, 101 gol atmış ve 27 asist yapmıştır. 2004 yılında ilk kez milli takımda yer alan Martin, Türk futboluna önemli katkılarda bulunmuştur.

Ersen Martin Hayatını Kaybetti Ersen Martin Öldü trabzonspor fenerbahçe beşiktaş samsunspor samsun haber