Türk Hava Yolları, 10 Yıl Aradan Sonra Libya'ya Seferlere Başlıyor

TAKİP ET

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin açıklamasına göre, Türk Hava Yolları (THY) önümüzdeki haftadan itibaren Libya'ya seferlere yeniden başlıyor. Dibeybe, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Elhamdülillah, yaklaşık 10 yıllık bir aradan sonra Türk Hava Yolları, önümüzdeki haftadan itibaren Libya seferlerine yeniden başlayacak." şeklinde ifade etti.

THY'nin Libya uçuşlarına tekrar başlaması, ülkedeki istikrarın bir göstergesi olarak değerlendirilirken, bu adımın atılmasında Libya'daki Sivil Havacılık Kurumu ve ilgili diğer kurumların katkısının büyük olduğu vurgulandı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Libya'ya seferlerimiz başlıyor. Haftada 3 sefer yapacağız. Seferlerimiz satışa açılmıştır." şeklinde duyuru yaptı.

Bu gelişme, Türk Hava Yolları'nın ve Türk-Libya ilişkilerinin yeniden güçlenmesi adına önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Türk Hava Yolları 10 Yıl Aradan Sonra Libyaya Sefer THY in Libya uçuşlarına tekrar başlaması Libyadaki Sivil Havacılık Kurumu Türk-Libya ilişkileri ekonomi samsun haber haber gündem