TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak, Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Sağlık sorunları nedeniyle 15 gün önce görevinden ayrılan TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, yaşamını yitirdi. 62 yaşındaki sendika liderinin cenazesi yarın düzenlenecek törenle defnedilecek.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın 15 gün önce sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldığı bildirildi. Bugün hayatını kaybeden Kavlak'ın cenazesi, yarın Türk Metal Sendikası önünde düzenlenecek törenin ardından ikindi vakti Kırıkkale Kavlak Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verilecek.

Pevrul Kavlak Kimdir?

1962 yılında Kırıkkale'de dünyaya gelen Pevrul Kavlak, iş hayatına 1979 yılında M.K.E.K Silah ve Tüfek Fabrikası'nda adım attı. Profilo Telra Elektronik San. A.Ş.'de 1991 yılında mesaiye başlayan Kavlak, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'nde çeşitli görevlerde bulundu. 2002 yılında Türk Metal Sendikası'nın Genel Sekreterliği görevine getirilen Kavlak, 2009 yılında Türk Metal Sendikası Genel Başkanı olarak seçildi ve aynı zamanda Türk-İş Genel Sekreterliği görevini yürütüyordu. Evli ve 2 çocuk babası olan Kavlak'ın "Sosyal Sendikacılık" adlı bir kitabı da bulunmaktadır.

Türk sendikal hareketinin önemli isimlerinden biri olan Pevrul Kavlak'ın vefatı, sendika camiasında derin bir üzüntüye neden oldu.

Pevrul Kavlak TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Türk Metal Sendikası Genel Başkanı hayatını kaybetti