Türk Kadınlar Birliği Samsun Şube Başkanı Ayşe Çubukçuoğlu:'Atatürk'ün  neferleriyiz'

TAKİP ET

Türk Kadınlar Birliği Samsun Şube Başkanı Ayşe Çubukçuoğlu, Atatürk inkılap ve devrimlerinden en ufak bir sapmanın çok tehlikeli sonuçlar doğuracağını belirterek, "Atatürk'ün neferleriyiz "dedi. 

Türk Kadınlar Birliği Samsun Şube Başkanı Ayşe Çubukçuoğlu, İran'da kadın hakları ile ilgili başlayan eylemlerin ardından yazılı açıklama yaptı. 

'LAİKLİK TAVİZ VERMEYE GELMEZ'

Çubukçuoğlu, "Bizler iyi ki bizim Atatürk’ümüz var. İyi ki her ne kadar yıkmaya çalışsalar da laik cumhuriyetimiz var dedik. Şimdi basında yer alan haberlerde ana muhalefet liderinin başörtüsünü yasal zemine oturtmak ile ilgili yasa teklifi vereceğini okuyoruz. Bu seçime giderken 6’lı masanın diğer üyelerinin bir isteği midir bilemem yoksa söylenlendiği gibi iktidarın elinden türban mağduriyetinin alınması mıdır onu da bilemem. Ancak şunu çok iyi biliyoruz ki laiklik tavizler vermeye gelmez. Yıllardan bu yana emperyalist güçlerin 
Atatürk Türkiye’sini ancak laiklik ilkesini yok edersek yıkabiliriz' sözlerinin gerçekliğine yol açar "dedi. 

ÇUBUKÇUOĞLU UYARDI 

Çubukçuoğlu şöyle devam etti, "Unutmayalım ki; Cumhuriyet aslında bir kadın devrimidir ve Atatürk, Cumhuriyeti'i gerçekleştirdiği inkılap ve devrimlerle sağlam zemine oturtmuştur bu zemin ile en ufak bir oyun çok tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Bizi Ortadoğu çöplüğüne atabilir, bu konuda her ne kadar sayın genel başkanınkadına verdiği değeri önemi biliyor olsak da haklı endişelerimiz var. Sonuç olarak bizler bu konunun hassasiyetine dikkat çekerken başta laiklik olmak üzere Atatürk ilkeve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı Cumhuriyeti’in yılmaz yorulmaz kadın neferleri olduğumuzukamuoyuna bildiririz. "

Feride SEZGİN