Türk Patent ve Marka Kurumu Tarifeleri Açıkladı: İşte Yeni Ücretler

TAKİP ET

Türk Patent ve Marka Kurumu, 2024 yılında geçerli olacak ücret tarifelerini duyurdu. Patent, marka, tasarım ve coğrafi işaret başvuruları için belirlenen yeni ücretleri öğrenmek için detaylara göz atın.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), bu yıl uygulanacak ücret tarifelerini açıkladı. "2024 Yılında Uygulanacak Ücret Tarifesine İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan düzenlemeye göre, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek patent ve faydalı model başvuruları için ücret 45,75 lira olarak belirlendi. Marka tescili için ödenecek ücret ise 1121,92 lira olarak açıklandı. Coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı başvuruları için ücret ise 12,42 lira olarak belirlendi.

Tasarım tescil başvuruları için ise ödenecek ücret 183 lira olarak belirlendi. Patent, marka, tasarım ve coğrafi işaret başvuruları için belirlenen yeni ücretler hakkında detaylı bilgi almak için Türk Patent ve Marka Kurumu'nun resmi internet sitesine başvurabilirsiniz.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Türk Patent ve Marka Kurumu Tarifeleri Açıkladı 2024 yılı yeni ücretler samsun haber ekonomi gündem haber