Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak: Artık yeter!

TAKİP ET

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Çakmak, Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli sendika temsilcisi sağlık görevlisinin şiddete maruz kalmasına tepki gösterdi. Çakmak, " Ayıp yazık günah yeter artık "dedi.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'nde önceki gün meydana gelen olayda, palyatif servisinde fıtık ameliyatı olan ve taburcu olacak olan kişiye sağlık memuru Hamza D. (56) tarafından pansuman yapıldı. Hastanın canının yandığını beyan etmesi üzerine oğlu T.A.(27) sağlık memuru Hamza D.'ye yumruk attı. Hamza D.'ye 7 gün iş göremez raporu verildi. 

ARTIK YORULDUK 

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, hastanede sendika temsilcisi olarak görev yapan sağlık çalışanının şiddete maruz kalmasını kınadı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çakmak, "Şiddet çözüm değil demekten yorulduk hatta utanır olduk. Ayıp yazık günah yeter artık "dedi. 

HUKUKİ DESTEK 

Çakmak, "30 yıldır işinin uzmanı olan ve asla hasta ve hasta yakınları ile hiçbir sorun yaşamayan bir meslektaşımıza yapılananın izahı yok ve bunun da hukuk önünde mutlaka bir bedeli olmalı. Bizde arkadaşımıza yapılanın  hukukun üstünlüğü ile karşılıksız kalmaması ve gerekli cezayı alması için elimizden geleni yapacağız "açıklamasını yaptı. 

Zekeriya FIRAT