Türk Savunma Sanayisi, DROKET Akıllı Mühimmatının İlk Atış Testi ile Çığır Açtı

TAKİP ET

Türk savunma sanayisinin öncü firmalarından Sapmaz Savunma, dronlarda kullanılmak üzere geliştirdiği akıllı mühimmat çözümü DROKET'in ilk atış testini başarıyla gerçekleştirdi. Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı'nda tanıtılan DROKET, kamikaze dronlara ve serbest düşüm yöntemiyle atılan havan mermilerine alternatif olarak tasarlandı.

Sapmaz Savunma, Katar'da düzenlenen DIMDEX 2024 fuarında, DROKET ile birlikte dron ve akıllı mühimmat teknolojilerini sergiledi. Yeni tasarımı ve özellikleriyle dikkat çeken DROKET, hem dronların hem de roketlerin yeteneklerini birleştirerek öne çıkıyor. Sapmaz Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sapmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DROKET'in beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılandığını belirterek, ürünün performansını artırmak adına yapılan geliştirmeler hakkında bilgi verdi.

Sapmaz, DROKET'in mühimmat kapasitesini artırarak 400 gramdan 600 grama çıkardıklarını ve hatta 1 kilogram patlayıcıyı rahatlıkla taşıyabilecek bir hale getirebildiklerini ifade etti. Üründeki geometrik değişikliklerle birlikte aerodinamik hesaplamalarda yapıldığını ve ilk atış testini başarıyla tamamladıklarını söyledi. DIMDEX fuarında uluslararası alanda ürünlerini sergileyen Sapmaz Savunma, gelen olumlu geri dönüşlerin ardından, hava kuvvetleri yetkililerinden saha testleri için davet aldıklarını belirtti.

Gece görüş kamerası ekleyerek ürünü loş ışıkta da kullanılabilir hale getirdiklerini dile getiren Sapmaz, DROKET'in detaylı görüntü işleme algoritmalarını geliştirdiklerini ve sahada testlerine devam edeceklerini vurguladı. Sapmaz, ürünün başarılı test sonuçları ve gelen talepler doğrultusunda geliştirme çalışmalarına devam ederek, Türk savunma sanayisine yeni bir ivme kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Türk savunma sanayisi DIMDEX 2024 fuarı DROKET DROKET akıllı mühümmat ilk atış testi teknoloji milli savunma bakanlığı gündem haber samsunhaber