Türk Sinemasının "Bay Sinema"si Türker İnanoğlu vefat etti

TAKİP ET

Türk sinemasının "Bay Sinema" olarak tanınan ünlü yönetmen ve yapımcı Türker İnanoğlu, rahatsızlığı sebebiyle tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında vefat etti.

Vefat haberini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sanat dünyamızın önde gelen isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu, ani bir rahatsızlık sonrasında hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Acımız büyük." ifadelerine yer verdi.

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR?

Türker İnanoğlu, Türk sinemasının önemli isimlerinden biridir. 1927 yılında İstanbul'da doğan İnanoğlu, sinema dünyasına adım attığı yıllardan itibaren "Bay Film" ve "Bayrak Film" gibi yapımcılık ve dağıtımcılık şirketleriyle tanınmıştır. Türk sinemasının altın çağını yaşadığı 1950'lerden itibaren birçok önemli yapıma imza atmıştır.

İlk olarak film dağıtımcılığıyla başlayan kariyerinde daha sonra yapımcılık ve yönetmenlik de yapmıştır. "Acı Hayat", "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Düşman", "Düğün", "Çöpçüler Kralı" gibi birçok unutulmaz film Türker İnanoğlu'nun yapımcılığında hayat bulmuştur.

Ayrıca, Türk sinemasının "Yeşilçam" döneminde pek çok ünlü oyuncuyu keşfetmiş ve onlara kariyerlerinde destek olmuştur. Yaptığı çalışmalarla Türk sinemasının gelişimine katkı sağlayan Türker İnanoğlu, sinema dünyasında "Bay Sinema" olarak anılmıştır.

türker inanoğlu