Türk Sinemasının Usta İsmi Türker İnanoğlu Uğulandı

TAKİP ET

"Bay Sinema" lakaplı Türker İnanoğlu için düzenlenen törene sanat ve siyaset dünyasından birçok önemli isim katıldı. Yeşilçam'ın efsane ismi, sevdikleri ve hayranları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Yeşilçam'ın duayen ismi, "Bay Sinema" olarak tanınan Türker İnanoğlu, 87 yaşında hayatını kaybetti. Türk sinemasına yıllarca hizmet veren İnanoğlu, son yolculuğuna sanat dünyasından pek çok önemli ismin katıldığı bir törenle uğurlandı.

Tim Show Center'da düzenlenen törende, Türker İnanoğlu'nun sanatçı dostları ve ailesi bir araya geldi. Gül Sunal, Erol Evgin, Gülşen Bubikoğlu, Hülya Koçyiğit, Zafer Ergin, Nehir Erdoğan, Cem Yılmaz ve birçok ünlü isim, İnanoğlu'nun anısına saygılarını sundu.

İnanoğlu'nun oğlu İlker İnanoğlu ve kızı Zeynep İnanoğlu Özdemir, babalarının mükemmeliyetçi ve duygusal yönlerini vurgulayarak, onun hatırasına duydukları derin bağı ifade ettiler. İnanoğlu, ailesinin ve sevenlerinin gözyaşları arasında, İstanbul'da toprağa verildi.

Bu veda töreni, Türker İnanoğlu'nun sinemaya adadığı yılların ve bıraktığı mirasın bir kez daha hatırlanmasına vesile oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, TBMM Başkanvekili Celal Adan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda önemli isim, İnanoğlu'nun ailesine taziyelerini iletti.

İlker İnanoğlu Yeşilçam Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy İstanbul Valisi Davut Gül İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Zeynep İnanoğlu Özdemir Türker İnanoğlu