Türk Telekom MTAL'den 'Dikey Sera Sistemi' projesi

TAKİP ET

Samsun'dan Türk Telekom MTAL'in yürütücü, Polonya'nın koordinatör ve Romanya'nın ortak olduğu 'çevreci okul projesi' temalı 'Act For a Sustainable Life' toplantısı Lublin şehrinde gerçekleşti

Samsun'un Canik İlçesi'nde bulunan Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan Türk dili ve edebiyatı öğretmeni İlknur Birer ve İngilizce öğretmeni Fikret Akça'nın yürüttükleri, Polonya'nın koordinatör ülke ve Romanya'nın da ortak olduğu "Act For a Sustainable Life" (Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Harekete Geçin) adlı Erasmus+ projesinin ilk toplantısı; 11-13 Nisan 2022 tarihleri arasında Polonya'nın Lublin şehrinde gerçekleşti.

PROJENİN MOTTOSU 'ÇEVRE'
Proje kapsamında gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için çevre ve iklim sorunlarına duyarlı, farkındalık düzeyi yüksek, sorunlara çözümler üretebilen bireyler yetiştirmek amaçlanıyor. 

'DİKEY SERA SİSTEMİ'
Proje sonunda okula 'Dikey Sera Sistemi' kazandırmayı amaçlayan proje koordinatörleri, prototipini yaptıkları dikey sera sistemini hayata geçirmek için Canik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapmak için çalışmalara başladı.

Kurulacak serada yağmur suyu ve kompost gübre kullanarak, ata tohumlarından elde edecekleri fidelerle organik tarım çalışması yapılması planlanırken, 'daha yeşil okullar' ile farkındalık yaratmak amaçlanıyor. 

Türk dili ve edebiyatı öğretmeni İlknur Birer ve İngilizce öğretmeni Fikret Akça, Polonya'nın Lublin şehrinde düzenlenen toplantılara katıldı. Zekai ANIL