Türk Yatırımcı Raif İnan: "Her yıl 210 bin hanenin elektrik enerjisini karşılayacak kadar enerji üretimini gerçekleştiriyoruz

TAKİP ET

Raif İnan, Artıbir Enerji bünyesinde gerçekleştirdikleri yeni bir yatırım planının haberini verdi! Raif İnan, rüzgardan elde edilen enerjinin 11 bin MW, güneşten elde edilen enerjinin ise 9 bin MW’a ulaşmasının ardından, enerji depolama çözümleri için projeler geliştirdiklerini açıkladı. İnan: ‘‘Yaklaşık 2 yıllık dönemde 6 MW’lik ilave güç eklememiz söz konusu.’’ sözleri ile bu alandaki planlarına dikkat çekti. Enerji kaynaklarını en etkili şekilde kullanmak için projeler geliştirdiklerini bildirdi. 

Raif İnan;  Artıbir Enerji’nin İzmir, Çanakkale ve İstanbul’da üç farklı rüzgar enerjisi santralinin, Antalya’da ise bir güneş santralinin olduğunun altını çizdi. Portföylerini geliştireceklerinin haberini veren İnan, her yıl 210 bin hanenin elektrik enerjisini karşılayacak kadar enerji üretimi gerçekleştirdiklerini de açıkladı.

Artıbir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan: ‘‘150 milyon dolarlık bir yatırım hamlesi gerçekleştirdik.’’ 

Raif İnan, hayata geçirecekleri proje ile güç artışı elde etmeyi planladıklarını bildirdi. Projeleri ile ilgili düşüncelerini ise şu sözler ile dile getirdi: “Yaklaşık 2 yıllık dönemde 6 MW’lik ilave güç eklememiz söz konusu. Bir yandan da hem rüzgar santrallerimizde hem de güneş santralimizde hibrit dediğimiz ikinci kaynağın devreye alınması veya depolama çözümleriyle kurulu gücü arttırmak üzere mevcut gücü en etkin şekilde kullanmak için bazı yatırımlara hazırlanıyoruz. Toplam 115 MW’lik kurulu gücümüz için yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırım hamlesi gerçekleştirdik. Yeni yatırımlarda da üç ayrı lokasyondaki rüzgar santralimizden her birine 6 milyon dolarlık ilave yatırımlarımız söz konusu. Hem bizim gibi yatırımcılar hem de sektör için 2023-2024 döneminden itibaren hayatımızın gerçeği haline gelecek depolama yatırımları en önemli gündem maddelerimizden birisi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının çevreci, yerli ve milli olmasının yanı sıra depolanabilir olması da büyük önem taşıyor. Ülkemizin  elektrik ihtiyacını çözerken bunu olabilecek maximum seviyede sürdürülebilir bir şekilde sağlayabilmek depolama çözümlerinin geliştirmesine bağlı. Depolama çözümlerini devreye almak için iş birlikleri, ortaklıklar veya şirket satın almalarına sıcak bakıyoruz.”

Raif İnan M.Raif İnan Raif İnan İBB Raif İnan TRT