Türkiye, Avrupa Halter Şampiyonası'nda 24 Madalya Kazanarak Çıtayı Yükseltti

TAKİP ET

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türkiye, 5 altın, 8 gümüş, 11 bronz olmak üzere toplam 24 madalya kazanarak takım halinde kadınlarda ikinci, erkeklerde ise üçüncü oldu.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türkiye, milli sporcularının başarılı performansıyla dikkat çekti. 12-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada Türkiye, toplamda 24 madalya kazanarak geçen yılki başarısını artırdı.

Kadınlar ve erkekler kategorisinde mücadele eden milli sporcular, toplamda 5 altın, 8 gümüş, 11 bronz madalya elde etti. Kadınlar kategorisinde 14 madalya kazanan milliler, takım halinde ikincilik kupasını kaldırdı. Erkeklerde ise 10 madalya ile üçüncü sırada yer aldılar.

Şampiyonanın ilk gününde kadınlar 45 kiloda Cansu Bektaş, 2 altın ve 1 gümüş madalyayla Avrupa şampiyonu oldu. Koparmada 75 kilo ile altın, silkmede 88 kilo ile gümüş madalya kazanan Bektaş, toplamda 163 kilo kaldırarak 23 yaş altı Avrupa rekorunu kırdı.

Aynı gün mücadele eden Gamze Altun da silkmede 92 kilo kaldırarak 23 yaş altı Avrupa rekoru elde edip altın madalya kazandı. Koparmada 65 kilo ile beşinci olan Altun, toplamda 157 kilo ile gümüş madalya aldı.

İkinci gün kadınlar 55 kiloda ikiz kardeşlerden Burcu Alıcı, koparmada 85 kilo, silkmede 105 kilo ile 2 bronz madalya kazandı. Aynı gün ikiz kardeşi Duygu Alıcı ise koparmada gümüş madalya elde etti.

Şampiyonanın beşinci gününde kadınlar 64 kiloda Aysel Özkan, koparmada 98 kilo kaldırarak bronz madalya kazandı. Yedinci gün mücadele eden kadınlar 81 kiloda Dilara Narin, silkmede 125 kilo ile bronz madalya sahibi oldu.

Şampiyonanın sekizinci gününde büyükler kategorisinde yarışan 17 yaşındaki Büşra Çan, 87 kilo müsabakasında silkmede 127 kilo kaldırarak bronz madalya kazandı.

Organizasyonun son günü kadınlar +87 kiloda yarışan 18 yaşındaki Fatmagül Çevik, silkmede 131 kilo, toplamda da 238 kilo ile Avrupa üçüncüsü olarak 2 bronz madalya kazandı.

Erkek milli takımının altın madalyaları ise Muammer Şahin ve Kaan Kahriman'dan geldi. Şampiyonanın ikinci gününde 55 kiloda yarışan Muammer Şahin, koparmada 112 kilo ile altın madalya kazandı. Üçüncü gün 67 kiloda mücadele eden Kaan Kahriman ise koparmada 142 kilo ile altın, silkmede 168 kilo ile bronz, toplamda ise 310 kilo ile gümüş madalya elde etti.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, şampiyonayı değerlendirirken, "Sofya'da madalya sayımızı geçen yılki Avrupa Şampiyonası'na göre 2 tane daha artırdık ama burada çok küçük farklarla kaçırdığımız birçok madalya da var. Tabii burası bir yarışma, müsabaka sırasında her şey olabilir. Allah ciddi bir sakatlık vermesin, bazen talihsizlikler yaşayabiliyoruz, sporcumuz hakkını kullanamıyor ya da heyecanlanıyor. İki kadın sporcumuzla da şampiyonanın son gününü daha güzel kapatmak istiyorduk yine de Fatmagül Çevik ile güzel kapattık." şeklinde konuştu.

Türkiye Halter Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda elde ettiği başarılarla önümüzdeki hedeflere göz kırptı.

Spor sporcu halter şampiyon milli takım madalya