Türkiye'de Medya ve Reklam Yatırımları 2023'te Yüzde 120 Artış Gösterdi

TAKİP ET

Türkiye'de 2023 yılında medya ve reklam yatırımları, bir önceki yıla göre yüzde 120 artarak 140,69 milyar TL'ye ulaştı. Rapora göre, dijital medya yatırımları büyük çoğunluğu oluşturdu. Detaylar haberimizde!

Türkiye'de Deloitte tarafından hazırlanan Tahmini Medya ve Reklam Yatırımları Raporu'na göre, 2023 yılında toplam medya ve reklam yatırımları önceki yıla göre yüzde 120'lik bir artışla 140 milyar 690 milyon TL'ye yükseldi. Bu yatırımların büyük bir kısmı dijital medyaya yönlendirildi; yüzde 72,6'luk payla dijital medya yatırımları sektörde öne çıktı.

Dijital medyaya yönelik yatırımların 2023'te yüzde 136,9 oranında artarak 86 milyar 500 milyon TL'ye ulaştığı belirtiliyor. Mobil cihazlarda yapılan dijital medya ve reklam yatırımlarının yüzde 81'lik bir kısmı, oyun konsolları ve akıllı televizyonlarda internet bağlantısıyla yayınlanan video içeriklerine yöneldi. İkinci sırada ise dijital ses içerikleri yer aldı.

Ayrıca, raporda televizyon yatırımlarının yıllık 25 milyar TL'ye yaklaştığı ve açıkhava medya ve reklam yatırımlarının da önemli ölçüde arttığı belirtiliyor. Özellikle dijital açıkhava platformlarının yatırımlarda büyük paya sahip olduğu vurgulanıyor.

Türkiye'nin medya ve reklam yatırımlarındaki büyümenin dünya ortalamasının üzerinde olduğu da raporda yer alıyor. Dünya genelinde medya yatırımlarının yüzde 58'lik kısmının dijital mecralara yapıldığı ifade ediliyor. Türkiye'nin bu alandaki büyümesi, diğer ülkelerle kıyaslandığında oldukça dikkat çekici.

Bu rapor, Türkiye'deki medya ve reklam sektörünün dinamiklerini ve dijitalleşme sürecindeki gelişmeleri göstermesi açısından önem taşıyor.

türkiye Türkiyede Medya ve Reklam Yatırımları 2023 e Yüzde 120 Artış Gösterdi Medya ve Reklam Yatırımları Raporu ekonomi reklam sosyal medya samsun haber gündem haber