Türkiye, Dünya Genelinde Çin'den Sonra İlk Kez...

TAKİP ET

Türkiye'nin lider yenilenebilir enerji şirketi Kalyon PV, güneş enerjisi sektöründe Çin'den sonra dünyada ilk kez "Seed" olarak bilinen ata tohumunu yerli olarak üretmeyi başardı. Kalyon PV CEO'su Ersan Tüfekçi, bu başarı ile güneş paneli üretiminde yüzde 90'a varan bir yerlilik oranına ulaşarak ulusal ekonomiye önemli katkılarda bulunuyor.

Türkiye'nin önde gelen yenilenebilir enerji şirketi Kalyon PV, güneş enerjisi sektöründe önemli bir dönemeç yaşadı. Şirket, dünya genelinde Çin'den sonra ilk kez "Seed" üretimini gerçekleştiren firma oldu. "Seed" veya ata tohumu, güneş panellerinin kalbinde bulunan ve ingotların kristal yapısını oluşturan temel bir bileşeni ifade ediyor.

Kalyon PV CEO'su Ersan Tüfekçi, bu başarıyla birlikte şirketin güneş paneli üretimindeki yerlilik oranını yüzde 90'a çıkardığını vurguladı. Türkiye'nin teknoloji alanındaki rüştünü uluslararası arenada bir kez daha ispat ettiğini belirten Tüfekçi, bu teknolojik gelişme ile Çin'in tekelini kırdıklarını ve Avrupa ile ABD'nin Seed tedarikçisi olma hedefine bir adım daha yaklaştıklarını ifade etti.

Tüfekçi, yerli "Seed" üretiminin güneş panellerinin kalitesine katkı sağladığını, nakliye sürecini optimize ederek zaman kazandıklarını ve karbon emisyonunu ciddi oranda azalttıklarını açıkladı. Bu yerli üretimle Türkiye'nin teknoloji alanında uluslararası alandaki konumunu güçlendirdiklerini belirtti.

Ayrıca, Kalyon PV'nin güneş panellerini ABD'ye başarılı bir şekilde ihraç ettiğini söyleyen Tüfekçi, 2025 yılında ABD başta olmak üzere birçok ülkeye 500 MW güneş paneli ihraç etmeyi hedeflediklerini açıkladı. Şirket, geleceğin teknolojilerini bugünden üreterek yerli kaynakları kullanma konusundaki atılımlarına devam ediyor.

Türkiye Çin ABD Güneş panelleri dünya enerji şirketi Kalyon PV