Türkiye ile Azerbaycan Arasında 3 Anlaşma İmzalandı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in başkanlığında gerçekleşen görüşmeler sonucunda Türkiye ile Azerbaycan arasında vergilendirme, veterinerlik ve yükseköğretim alanlarında 3 önemli anlaşma imzalandı.

 

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Kuruluşu:

Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu ile Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanlığı arasında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin kurulmasına dair mutabakat zaptı imzalandı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Emrullayev tarafından imzalanan anlaşma ile iki ülke arasında yükseköğretim alanındaki iş birliği güçlendirilecek. 

Veterinerlik Alanında İşbirliği Anlaşması:

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti arasında veterinerlik alanında iş birliği anlaşması imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov tarafından imzalanan anlaşma ile iki ülke veterinerlik sektöründe iş birliği yapacak.

Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması:

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti arasında gelir üzerinden alınan vergilerde çifte vergilendirmeyi önleme ve vergi kaçakçılığı ile vergiden kaçınmaya engel olma anlaşması imzalandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov tarafından imzalanan anlaşma ile ekonomik iş birliği alanında önemli adımlar atılacak.

Bu anlaşmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki iş birliğini daha da güçlendirecek ve çeşitli sektörlerde ortak çalışmaları teşvik edecektir.

türkiye azerbaycan anlaşma imza