Türkiye ile Irak Arasında Tarımsal İşbirliği Yeni Bir Döneme Giriyor

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye ile Irak arasında hayvancılık ve sulama gibi konularda tecrübe paylaşımı ve işbirliği yapılacağını açıkladı. Bu işbirliğinin iki ülkeye de önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti kapsamında gerçekleşen görüşmelerin sonuçlarını aktardı.

Yumaklı, Türkiye-Irak Tarım Çalışma Grubu 2024-2025 Dönemi Eylem Planı'nı Irak Tarım Bakanı Abbas Jabr Al-Ali Al-Maliki ile imzaladıklarını belirtti. Bu planın kapsamında tarım ve ormancılık alanlarında çeşitli konularda işbirliği ve tecrübe paylaşımının öngörüldüğünü dile getiren Yumaklı, bu adımların her iki ülkeye de önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Özellikle Türkiye'den Irak'a yapılamayan yumurta satışının başlaması için çalışmaların hız kazanacağına dikkat çeken Yumaklı, bu alanda pazar kapasitesinin etkin bir şekilde kullanılmasının sağlanacağını vurguladı.

Kanatlı eti, arıcılık ve tohum ticareti gibi alanlarda da adımlar atılacağını aktaran Yumaklı, eylem planı kapsamında tavuk eti ihracatının çeşitlendirilmesi, arıcılık ürünlerinde pazar kapasitesinin artırılması, tohum ticaretinin geliştirilmesi gibi konuların üzerinde durulacağını söyledi.

Sulama sistemleri alanında yapılacak çalışmaların da plan dahilinde olduğunu belirten Yumaklı, kuraklığa dayanıklı bitki türlerinin geliştirilmesi, kapalı devre sulama sistemlerinin kullanımı gibi konularda işbirliği yapılacağını ifade etti.

Son olarak, damızlık sığır sperması ticareti, aşı ve veteriner ilacı ihracatı gibi konuların da plan dahilinde olduğunu dile getiren Yumaklı, hayvancılık ve su ürünleri alanında teknik işbirliği ve altyapı çalışmalarının da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Türkiye ile Irak Arasında Tarımsal İşbirliği Yeni Bir Döneme Giriyor hayvancılık ve su ürünleri alanında teknik işbirliği Türkiye-Irak Tarım Çalışma Grubu 2024-2025 Dönemi Eylem Planı Irak Tarım Bakanı Abbas Jabr Al-A