Türkiye ile Küba Arasında Ekonomik-Ticari İş Birliği Anlaşması İmzalandı

TAKİP ET

Türkiye ve Küba, "2024-2026 Yıllarına Yönelik Ekonomik-Ticari İş birliği Programı ve Yol Haritası"nı imzalayarak ekonomik iş birliği alanlarını güçlendirecek adımlar atmaya karar verdiler.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Küba Başbakan Yardımcısı Ricardo Cabrisas Ruiz'in Türkiye ziyareti sırasında, iki ülke arasında "2024-2026 Yıllarına Yönelik Ekonomik-Ticari İş birliği Programı ve Yol Haritası" imzalandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Küba Başbakan Yardımcısı ile yaptığı görüşme sonucunda ticaret, yatırımlar, yasal altyapı, sanayi, teknik iş birliği, finans, ulaştırma, enerji, tarım, sağlık ve ilaç, kültür, turizm ve eğitim alanlarında 41 maddelik bir eylem planı belirlendiğini açıkladı.

Bolat, ticaret hacminin geçen yıl yüzde 60 artarak 81 milyon dolara ulaştığını ve iş insanlarının Küba pazarına olan ilgisinin arttığını belirtti.

"2024-2026 Yıllarına Yönelik Ekonomik-Ticari İş birliği Programı ve Yol Haritası" ile iki ülke arasındaki ticaret ve ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesi amaçlanıyor.

Türkiye ve Küba arasında imzalanan bu anlaşma, ekonomik ve ticari alanlarda daha sıkı bir iş birliğini teşvik ederek ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor. İmzalanan yol haritasının, gelecek yıllarda yapılacak adımları belirlemesi bekleniyor.

türkiye küba ekonomik-ticari iş birliği anlaşma yol haritası samsunhaber gündem haber