Türkiye, Moskova'daki Terör Saldırısını Kınadı

TAKİP ET

Türkiye, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen terör saldırısını sert bir dille kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Moskova'daki konser salonuna gerçekleştirilen saldırı sonucunda çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiği ve yaralandığı üzüntüyle belirtildi.

Açıklamada, "Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkına ve Rusya hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz." denildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 40 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Türkiye'den gelen diğer tepkiler arasında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Rusya hükümetine ve Rus halkına taziyelerini ilettiği sosyal medya paylaşımı bulunuyor. Kurtulmuş, "Moskova'da masum sivilleri hedef alan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, Rusya hükümetine ve Rus halkına taziyelerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı lanetledi. Yılmaz, "Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı terör saldırısını en güçlü şekilde lanetliyorum." diyerek saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonda görüşerek Moskova'daki terör saldırısı sebebiyle başsağlığı dilediği de diplomatik kaynaklar tarafından doğrulandı. Fidan, Türkiye'nin saldırıyı kınadığını ve Rus halkı ile hükümetine başsağlığı dileklerini iletti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç de sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadı ve Rus halkına başsağlığı dileklerini iletti.

türkiye rusya moskova moskova saldırı türkiye kınama Dışişleri bakanlığı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıklama samsunhaber gündem haber