Türkiye'nin Cari Açığı, Sert Düşüş Kaydetti

TAKİP ET

Türkiye'nin ocak ayına ait cari işlemler hesabı, 2 milyar 556 milyon dolarlık bir açıkla sonuçlandı. Ancak altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 3 milyar 595 milyon dolarlık bir fazla gözlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan ödemeler dengesi verilerine göre, ocak ayında Türkiye'nin cari işlemler hesabı 2 milyar 556 milyon dolarlık bir açık verdi. Ancak, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 3 milyar 595 milyon dolarlık bir fazla elde edildi.

Ocak 2024'te tanımlı dış ticaret açığı ise 4 milyar 448 milyon dolar olarak kaydedildi. Aynı dönemde, hizmetler dengesi kaynaklı girişler 2 milyar 792 milyon dolar, seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler ise 2 milyar 195 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Birincil gelir dengesi kaleminde 856 milyon dolarlık, ikincil gelir dengesi kaleminde ise 44 milyon dolarlık net çıkış gözlendi. Türkiye'nin cari açığındaki bu sert düşüş, altın ve enerji haricindeki dış ticaret dengesindeki olumlu gelişmelerle birlikte değerlendirilmekte.

Türkiye cari açık sert düşüş dış ticaret açığı ocak ayı ekonomi samsunhaber gündem haber