'Türkiye'nin En Büyük Bayrağı' Samsun Semalarında

TAKİP ET

Samsun-Ankara karayolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda dalgalanan, 2 bin metrekarelik boyutuyla Türkiye'nin en büyük bayrağı, geçen herkesin göğsünü kabartıyor. 116 metrelik direk uzunluğu ve büyüklüğüyle dikkat çeken bayrak, yoldan geçenleri gururlandırıyor ve hatıra fotoğrafları için duraklatıyor.

Samsun'un Kavak ilçesinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda dalgalanan dev Türk bayrağı, 2 bin metrekarelik genişliği ve 116 metrelik direk uzunluğuyla Türkiye'nin en büyük bayrağı olarak öne çıkıyor.

Görenleri etkileyen devasa bayrak, 430 kilogram ağırlığında olup, her üç ayda bir yapılan bakımla özenle korunuyor.

Bayrağı gören sürücüler ve yayalar, durarak hatıra fotoğrafları çektiriyor. Sadık Aslan, bayrağın bulunduğu akaryakıt istasyonunun müdürü, ziyaretçilerin memnuniyetini dile getirerek, bayrağın sosyal medyada paylaşıldığını ve birçok kişinin gurur duyduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanlığı da sosyal medya hesaplarından "Türkiye'nin en büyük bayrağı Kavak'ta dalgalanıyor" mesajıyla bir paylaşım yaparak, "Bu bayrak dalgalandıkça bu ülke hep var olacaktır" vurgusunu yaptı. Bayrak, aynı zamanda alt kısmında ay-yıldız şeklinde bir mescit bulundurarak dikkat çekiyor.

 

samsun kavak ilçesi samsun türk bayrağı türkiyenin en büyük türk bayrağı samsun haber sondakikahaber haber gündem çevre içişleri bakanlığı mesaj