Türkiye'nin İlk Kadın Amiralinden 8 Mart'ta Anlamlı Seyir

TAKİP ET

Türkiye'nin ilk kadın amirali Tuğamiral Gökçen Fırat ve Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu'ndan kadın Harbiyeliler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'TCG Nusret' mayın gemisiyle anlamlı bir seyir gerçekleştirdi. Bu özel günde Çanakkale Deniz Savaşları'nda önemli bir rol oynayan Nusret Mayın Gemisi'nin rotasını takip eden ekip, denize çelenk bırakarak tarihe saygı duruşunda bulundu.

Türkiye'nin ilk kadın amirali Tuğamiral Gökçen Fırat ve Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu'ndan kadın öğrenciler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında özel bir seyir gerçekleştirdi. 'TCG Nusret' mayın gemisinde düzenlenen bu etkinlik, kadınların denizcilikteki rolünü vurgularken, tarihi bir anın da hatırlanmasını sağladı.

Tuğamiral Fırat, bu etkinlikle hem kadınların savunma sektöründeki önemine dikkat çekti hem de Çanakkale Deniz Savaşları'nda kritik bir rol oynayan TCG Nusret'in hikayesini anımsattı. Deniz Harp Okulu'ndaki kadın öğrencilerin, eğitimlerini tamamlayarak Türk Deniz Kuvvetleri'ne katılacakları vurgulandı.

Tuğamiral Fırat, Türk kadınının tarih boyunca savunma ve kurtuluş mücadelesindeki kahramanlıklarını hatırlatarak, gelecek nesillere aktarılacak mirasın önemine işaret etti. Etkinlik, Çanakkale Savaşları'nda önemli bir yere sahip olan ve savaşın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi anısına denize çelenk bırakılmasıyla son buldu.

Türkiye in ilk kadın amirali Tuğamiral Gökçen Fırat Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu TCG Nusret 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çanakkale Deniz Savaşları