Türkiye'nin ilk köy yaşam merkezinde doğa ve hayvanlarla iç içe eğlenceli ders

TAKİP ET

Samsun'da bulunan ve Türkiye'nin ilk köy yaşam merkezi olan Matematik ve Tabiat Okulu, öğrencilere doğa ve hayvanlarla iç içe eğlenceli bir eğitim deneyimi sunuyor. Burada, 'yaparak-yaşayarak öğrenme' metoduyla öğrencilerin doğayla iç içe bir gün geçirmesi sağlanıyor. Bu öğrenciler, eğlenceli oyunlarla matematik öğreniyor, problem çözüyor, doğayı tanıyor ve el becerilerini geliştiriyor.

Okul, 2022 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı tarafından Atakum ilçesinde açıldı. Her gün farklı bir okuldan gelen öğrenciler, okul bahçesinde kurulan parkurlarda fiziksel aktiviteler yaparak matematik öğreniyorlar. Çeşitli ip oyunları ve takım oyunlarıyla problem çözme becerileri ve takım çalışması kazanıyorlar. Ayrıca, bahçede bulunan hayvanları besleyerek doğayla etkileşime geçiyorlar ve geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları müzik aletleriyle keyifli vakit geçiriyorlar.

Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu'nda Doğa Sporları ve Kampçılık Atölyesi'nden Sorumlu Atölye Lideri olan Beden Eğitimi Öğretmeni Gökhan Ataklı, okulun çalışmaları hakkında şunları söyledi: "Bizim çocuklukta hayalini kurduğumuz bütün oyunları ve beklentilerimizi çocuklarımızla birlikte karşılıyoruz. Okulumuzda sıfır atık ve küresel iklim değişikliği, el becerileri, ekolojik okuryazarlık, doğa sporları faaliyetleri ve doğada müzik faaliyetleri gibi birçok etkinlik bulunmaktadır. Çocuklarımızın süreci yönetmesine izin veriyoruz ve onları aktif olarak katılıma teşvik ediyoruz. Karar verdikleri süreçteki hatalar kendi hataları, başarılar ise kendi başarılarıdır."

Matematik ve Tabiat Okulu, öğrencilere geleneksel sınıf dışı bir eğitim deneyimi sunarak onların çok yönlü gelişimine katkı sağlıyor ve doğa sevgisi ile matematik bilgisini bir araya getiriyor.