Türkiye'nin PKK'ya Karşı Irak Operasyonu İçin Tarih Verildi: Detaylar Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İngiltere'de Arapça yayın yapan Asharq Al-Awsat gazetesine konuşan kaynaklar, Türkiye'nin Irak'a yapacağı askeri operasyon için tarih belirledi.

Son dönemde Türkiye ile Irak arasında güvenlik meseleleri üzerine yapılan ziyaretler ve görüşmelerin ardından, Asharq Al-Awsat gazetesine konuşan kaynaklar önemli iddialarda bulundu.

1978'de kurulan gazeteye konuşan kaynaklar, Türkiye'nin terör örgütü PKK'yı ortadan kaldırma planlarını açıkladılar. İran yanlısı Haşdi Şabi'nin operasyona katılacağına dair iddialar da gündeme geldi.

Gazeteye konuşan bir Türk yetkilisi, "Ankara'nın planının" bir parçasının savaştan sonra meydana gelebilecek değişikliklere hazırlık yapmak ve "bölgede, özellikle de Irak'ta sıfır güvenlik sorunu" kararlılığı olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 14 Mart'ta Bağdat'a giderek mevkidaşı ile görüşmüştü.

Operasyonla ilgili detayları paylaşan Iraklı kaynaklar, Fidan'ın Bağdat'a gitmeden önce Türkiye'nin planı hakkında bilgilendirildiğini söyledi. Anlaşmanın siyasi boyutunun "Gazze'deki savaşın sona ermesinden sonra gerçekleşmesi beklenen kapsamlı değişikliklere" hazırlandığını ifade ettiler.

Öte yandan, haberde terör örgütü PKK ile IŞİD'le savaşında "kan kardeşliği" olduğu belirtilen Haşdi Şabi'nin nasıl hareket edeceği de merak konusu olarak belirtildi. Haşdi Şabi'nin, PKK'ya yardım ettiği bilgisi gazeteye konuşan kaynaklar tarafından aktarıldı.

Gazeteye konuşan Bağdat'taki siyasi ve diplomatik kaynaklar, "Tahran belirleyici bir anda beklenmedik bir kartla ortaya çıkmazsa" her şeyin plana uygun ilerleyeceğini belirttiler.

Türkiye in PKKya Karşı Irak Operasyonu Türkiye in PKKya Karşı Irak Operasyonu İçin Tarih Verildi bağdat hakan fidan görüşme dünya ırak türkiye samsun haber gündem haber