Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ve BM Daimi Temsilciliği'ne Yeni Atamalar

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi ve BM Daimi Temsilcisi olarak atanan isimleri belirledi. Büyükelçi Sedat Önal, Washington Büyükelçiliği görevine atanırken, BM Daimi Temsilciliği pozisyonuna Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız getirildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ve BM Daimi Temsilciliği görevlerine yeni atamalar yaptı.

İşte atanan isimler ve kariyerlerine dair detaylar:

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevine atanan isim, daha önce New York'taki BM Daimi Temsilciliği görevini yürüten Sedat Önal oldu. Önal, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız'a devredilen bu göreve atanarak Washington'da Türkiye'yi temsil edecek.Sedat Önal, 11 Ağustos 1963'te Kayseri'de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Diplomatik kariyerine 1989 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda Aday Meslek Memuru olarak başlayan Önal, çeşitli görevlerde bulunmuş ve 2018 yılında Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na atanmıştır.

Önal, 2018 yılından bu yana Bakan Yardımcısı olarak görev yaparken, Şubat 2023'e kadar Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği görevini üstlenmişti.

Yerine atanarak Washington Büyükelçiliği'ne getirilen Sedat Önal'ın, Türkiye'nin Washington'daki diplomatik ilişkilerini yönetmesi bekleniyor.

Sedat Önal'dan boşalan Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği görevine ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız atandı. Ahmet Yıldız, Türkiye'nin New York'taki BM Temsilciliği görevini yürütecek.

Bu atamalarla birlikte, Türkiye'nin ABD ve BM nezdindeki diplomatik temsilcileri değişiklik göstermiş oldu. Türkiye, yeni temsilcileriyle uluslararası ilişkilerdeki rollerini sürdürecek.

büyükelçi atamaları Washington BM Daimi Temsilciliği