Türkiye, Somali ile Deniz Güvenliği Anlaşması İmzalamaya Hazırlanıyor

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Somali ile Yeni Deniz Anlaşması Onay Sürecini Açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı, Somali ile imzalanma aşamasında olan deniz anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaynaklar, Somali'nin talebi üzerine terörle mücadele konusundaki desteklerini deniz güvenliği alanında da sürdüreceklerini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı'nda gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısında MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada etkisiz hale getirilen 60 terörist hakkında bilgi verdi.

Bulgaristan ile Sınır Mutabakatı: Konferansta, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Bulgaristan Savunma Bakanı Todor Tagarev ile imzaladığı "Türkiye-Bulgaristan Sınır Geçişli Hava Polisliği Mutabakat Muhtırası" detayları da paylaşıldı. Sınır Geçişli Hava Polisliği anlaşmasının, hava tehditlerini önleme amacı taşıdığı ve NATO ülkeleri arasında sıkça yapılan bir uygulama olduğu vurgulandı.

Somali İle Yeni Deniz Anlaşması: Türkiye'nin Somali ile imzaladığı Savunma ve Ekonomik İş Birliği Çerçeve Anlaşması'nın detayları da açıklandı. Somali'nin talebi üzerine, terörle mücadelede sağlanan desteklerin deniz güvenliği alanında da devam edeceği ifade edildi. Anlaşmanın onay sürecinin devam ettiği ve Türkiye-Somali ilişkilerine önemli bir ivme kazandırması bekleniyor.

Bu gelişmelerle birlikte Türkiye, Somali'nin denizlerini koruma konusundaki kapasite ve kabiliyetlerini artırarak, bölgesel güvenliğe katkı sağlamayı hedefliyor. Başta terörle mücadele olmak üzere, ikili askeri ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Somali mehmetçik türkiye koruma asker savunma deniz güvenliği