Türkmen Aşiret Lideri Hüseyin Alluş, Süleymaniye'de Terör Saldırısında Öldürüldü

TAKİP ET

Irak Türkmen Cephesi, Süleymaniye'de Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş'un İHA ile gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırının derhal soruşturulması talep edildi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC), Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş'un Süleymaniye'de gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybettiğini duyurdu. Alluş'un ölümüyle ilgili Irak Başbakanından saldırının soruşturulması talebinde bulunuldu.

Irak Türkmen Cephesi (ITC), Süleymaniye'de Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş'un insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirilen terör saldırısında öldürüldüğünü bildirdi. Kifri ilçesindeki Beyatlı aşireti lideri Alluş'un hayatını kaybetmesi, Irak Başbakanından saldırının derhal soruşturulması talebiyle birlikte duyuruldu.

ITC Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kifri ilçesindeki saldırının şiddetle kınandığı vurgulanarak, bu olayın Türkmenleri hedef aldığı ve bölgedeki güvenlik durumunu tehdit ettiği belirtildi. Irak Başbakanı ve IKBY yetkililerinden saldırının faillerinin bulunması ve adalete teslim edilmesi için hızlı bir soruşturma başlatılması talep edildi.

Açıklamada ayrıca, Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş'un vefatı için başsağlığı dileklerinde bulunuldu ve Türkmen halkının milli mücadelesinin süreceği, Türkmen kimliğine ve haklarına sahip çıkılacağı vurgulandı.

Irak Meclisi Türkmen Grubu Başkanı Erşat Salihi ise yazılı açıklamasında, Türkmen Beyat aşireti lideri Hüseyin Alluş'un PKK tarafından İHA ile öldürüldüğünü açıkladı. Salihi, terör örgütünün bu eylemleriyle sivil Türkmenlerin can güvenliğini tehlikeye attığını ve PKK'nın bölgeden çıkarılması için çağrıda bulundu.

ırak türkmen aşiret lideri hüseyin alluş süleymaniyede terör saldırısında öldürüldü ırak türkmen cephesi dünya samsun haber gündem haber