TÜRKONFED Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Emin Bahri Uğurlu: 'Marketler müze oldu'

TAKİP ET

TÜRKONFED Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Emin Bahri Uğurlu, yeni ekonomi kadrosundan umutlu olduğunu belirterek, önceliğin ekonomiye verilmesini istedi. Uğurlu, "Vatandaşlar marketleri müze gibi gezmeye başladı "dedi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu(TÜRKONFED) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Emin Bahri Uğurlu, kalkınma ajanslarının kurucusu Cevdet Yılmaz'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ise ekonomiden sorumlu kişi olmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Önceliğin ekonomide yaşanan sorunların çözümü olması gerektiğini söyleyen Uğurlu, 'Sosyal patlama' uyarısı yaptı. 

2018'İN ETKİLERİNİ İŞ DÜNYASI YAŞIYOR 

Uğurlu, "İş dünyası, 2018 krizinin etkilerini atlatamamıştı. Global pandemi krizi yaşadık. Üstüne deprem felaketini yaşadı Türkiye. Bunlar ekonomiye tesir ediyor. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hantal yapıda olduğunu gördük. Seçim geride kaldı. Bakanlar değişti. İş dünyası artık iş konuşmak istiyor. Bu geride kalmışlığın çözülmesi gerekiyor. Türkiye'de 13 milyon mülteci var. 10 yıldır orta gelir tuzağına takıldık. Kore bizden gerideydi, bizi geçti. Zamlar veriliyor ama kat ve kat geri alınıyor. Ekonomiye öncelik verilmeli. Enflasyonla mücadele edilmeli. Merkez Bankası boş. Öncelikle bu konuda radikal adım atılmalı. Ardından enflasyona pansuman olacak adımlar konusunda gerekenler yapılmalı. Ekonomi kadrosu tecrübeli. Yabancı yatırımcılar gelirse sorun çözülür "dedi. 

'TÜRKONFED'İN RAPORLARI VAR'

Vatandaşların enflasyon karşısında ezildiğine dikkati çeken Uğurlu, "Vatandaşlarımız marketleri adeta müze gibi geziyor. Birşey alamıyor. Hükümetin işinin zor olduğunu biliyoruz. Ancak sosyal patlama uyarısı yapıyorum. Enflasyon kontrol edilemezse yağma ve sokak eylemleri görebiliriz. TÜRKONFED'in raporları var. Dikkate alınmalı. Burada bankaların kredi limitlerini kısıtladığını görüyoruz. Krediyi keserseniz vatandaş ve esnaf nefes alamaz "diye konuştu. 

'STSO KENDİSİNİ YENİLEMELİ '

Samsun'un potansiyeli olan bir şehir olduğuna işaret eden Uğurlu, yeni OSB ve Serbest Bölge'nin kent için olumlu bir adım olduğunu söyledi. Uğurlu, " Burada Ticaret Sanayi Odası'nın da kendisini fikir ve hareket anlamında yenilemesi gerekiyor. Sivil toplum örgütleri ile ortak hareket ederek kente yatırımlar kazandırmalı. Samsun'un yatırımları azaldı. Türkiye Devlet Planlama teşkilatının kapatılması bize göre hatadır.Planmasız devlet olmaz. Kalkınma Bakanlığı'nın yeniden hayata geçirilmesini istiyoruz. Burada Samsun'un milletvekillerine de çok önemli görevler düşüyor "dedi.