Tütün İskelesi'nde utandıran görüntüler

TAKİP ET

Samsun'da turistlerin sıkça ziyaret ettiği ve resmi törenlerin düzenlendiği Tütün İskelesi'ndeki Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıktığı tasvir edilen heykellerin bakımsız hali, utandırdı. SBB'ye tepki var.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da silah arkadaşları ile Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı yer olarak kabul edilen Kurtuluş İskelesi'ndeki heykellerin bakımsız hali, görenleri üzdü ve utandırdı. 

SBB'YE TEPKİ VAR 

Resmi törenlerin yapıldığı ve turistlerin sıkça ziyaret ettiği Tütün İskelesi'nin düzenli bakımını yapmayan Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne (SBB) vatandaşlar tepki gösterdi. 

Tütün İskelesi'nde, 30 Ocak 1923'te Lozan’da imzalanan Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi Antlaşmasının 100. yıldönümü anısına mübadiller tören düzenledi. Tütün İskelesi’nde Atatürk ve silah arkadaşlarının heykellerinin kuş pislikleri altında olduğunu gören mübadiller, Karanfil Töreni için bir ay önce başvuru yaptıklarını, diğer yıllarda anma töreninden bir gün önce SBB ekipleri tarafından yapılan temizliğin bu yıl yapılmamasına bir anlam veremediklerini söyleyerek, SBB yöneticilerine tepki gösterdi. Daha sonra mübadiller karanfil bıraktı.  Cemil CİĞERİM