Twitter (X), WhatsApp Özelliğini Geniş Kitlelere Açıyor!

TAKİP ET

Twitter (X), süper uygulama olma hedefi doğrultusunda, premium üyelik gerektiren özellikleri tüm kullanıcılara sunmaya karar verdi. Duyurulan bilgilere göre, Twitter (X), sesli ve görüntülü arama özelliğini artık standart kullanıcılara da erişilebilir kılacak.

Geçtiğimiz yıllarda tanıtılan Twitter (X) Premium, ücretli bir abonelik sistemine sahipti ve bu sistem premium üyelik alan kullanıcılara daha fazla özellik, reklamsız deneyim ve diğer avantajlar sunuyordu. Ancak şimdi, X Premium'a abone olmayan kullanıcılara yönelik olarak sesli ve görüntülü arama özelliğinin kapıları açılıyor.

Twitter (X) mühendisi Enrique Barragan'ın paylaştığı bilgilere göre, bu yeni özellik doğrudan mesaj kutusunda yer alacak ve WhatsApp ve Instagram gibi diğer uygulamalarda olduğu gibi sesli ve görüntülü aramaları destekleyecek.

Ancak, bu özelliğin duyurulmasıyla birlikte, tanımadıkları kişilerden çağrı alma endişesi yaşayan bazı kullanıcılar arasında tartışma başlamıştı. Neyse ki, kullanıcılar kimin arayabileceğini kontrol edebilecek ve gerektiğinde arama özelliğini kapatabilecekler.

Sesli ve görüntülü arama ayarlarını değiştirmek isteyen kullanıcılar, X uygulamasındaki aşağıdaki adımları izleyebilirler:

    X uygulamasını açın

    Üstte yer alan profil resminize tıklayın

    Ayarlar ve gizlilik sekmesine tıklayın

    Gizlilik ve güvenlik menüsünü seçin

    Doğrudan mesajlar seçeneğine girin

    Sesli ve görüntülü arama tercihlerinizi buradan değiştirebilirsiniz

Bu yeni özellik, Twitter (X) kullanıcılarına daha geniş bir iletişim aracı sunarken, kullanıcıların kişisel tercihlerine saygı gösterme olanağı sağlamak adına gizlilik ve güvenlik önlemlerini de beraberinde getiriyor.

Elon Musk Twitter (X) WhatsApp sesli ve görüntülü arama