Uçan Taksi Satışa Çıktı! EHang EH216-S Modelinin Fiyatı Dikkat Çekiyor

TAKİP ET

Çinli drone devi EHang, EH216-S uçan taksi modelini ticari satışa sundu. Tamamen elektrikle çalışan bu yenilikçi araç, kentsel hava mobilitesine yön verecek özelliklere sahip. İşte EH216-S'nin özellikleri ve fiyatı...

Çinli drone üreticisi EHang, geleceğin taşımacılığını şekillendirecek EH216-S uçan taksi modelinin ticari satışlarına başladı. EH216-S, tamamen elektrikle çalışan ve kısa mesafeli ulaşımda kullanılan bir eVTOL aracı olarak öne çıkıyor. Çin Sivil Havacılık İdaresi'nden aldığı sertifikalarla dikkat çeken bu model, teknolojik özellikleriyle de ön plana çıkıyor.

EHang EH216-S'nin temel özellikleri arasında tam otonom uçuş yetenekleri, güvenlik önlemleri, akıllı komuta-kontrol sistemleri ve yüksek hız kapasitesi bulunuyor. İki yolcu taşıma kapasitesine sahip olan EH216-S, saatte 130 km hıza ulaşabiliyor ve tek şarjla 35 km menzil sunuyor. Ayrıca, 225-270 kg arası yük taşıyabiliyor ve 25 dakika havada kalabiliyor.

EHang EH216-S için Çin içinde belirlenen fiyat 333 bin ABD Doları iken küresel pazarlar için önerilen fiyat ise 410 bin ABD Doları olarak açıklandı. Bu uçan taksi modeli, hava taksi hizmetleri, hava turizmi, havaalanı servisleri ve ada arası taşımacılık gibi çeşitli alanlarda kullanılabilecek.

EHang'in EH216-S modeli, ilk siparişini almak üzere Hefei hükümeti ile görüşmeler yapılıyor. EH216 serisi pilotluksuz hava araçlarını satın almak veya finansman desteği sağlamak isteyenler için fırsatlar sunuyor. Bu yenilikçi uçan taksi modeli, gelecekte taşımacılık sektöründe önemli bir role sahip olmaya aday görünüyor.

Çinli drone üreticisi EHang uçan taksi uçan taksi satışa çıktı fiyatı dudak uçuklatıyor EHang EH216-S modeli teknoloji gündem samsunhaber haber