Ucuz Et Kuyruğu, Ramazan Öncesinde Artış Gösterdi

TAKİP ET

Yozgat'ta bulunan Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazasının önünde sabahın erken saatlerinde oluşan ucuz et kuyruğu, Ramazan ayı öncesinde daha da uzadı. Vatandaşlar, uygun fiyatlı et alabilmek için sabah saatlerinden itibaren mağaza önünde sıraya girmeye başlıyor.

Yozgat'ta bulunan Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazasının ucuz et satışlarına olan ilgi, Ramazan ayı öncesinde daha da artış gösterdi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başlayan ucuz et kuyruğu, vatandaşların erken saatlerde mağaza önünde beklemesine neden oldu.

ESK satış mağazasının açılış saatinden önce, özellikle sabah 7'den itibaren oluşan kuyruklar, Ramazan hazırlıkları kapsamında uygun fiyatlı et almak isteyen vatandaşlar tarafından oluşturuluyor. Mağazanın günde yaklaşık 1,5 ton et sattığı belirtilirken, vatandaşlar bu fırsatı değerlendirmek için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Bazı vatandaşlar, dana kıymayı 229 lira, kuşbaşı eti ise 259 liradan alırken, kasaplardaki fiyatların daha yüksek olduğunu ifade ediyor. ESK mağazasında oluşan kuyrukta bekleyen vatandaşlar, uygun fiyatlı et alabilmek için sabırla sıra bekliyor.

Vatandaşlardan Hüseyin Selbes, "Her şey aldı başını gitti, pahalı. Pahalılık olduğundan kasaba varıyoruz 400 lira et, 400 lira kıyma. Baksana en aşağı 600-700 kişi var kuyrukta. Yedi buçukta geldim. Kısmet alabilirsek alacağız. Sıra gelirse kalırsa alacağız, kalmazsa havamızı alacağız. Ramazan hazırlığı için geldik" şeklinde konuştu.

Emekli Ertuğrul Cankurtaran da "7’yi 20 geçe geldim ben buraya. Vallahi umut ediyoruz alacağız. Önümüzde herhalde 100 kişi var. Yüz de arkada iki yüz kişi var tahminim. Emekli adamız ne yapacağız? İstediğiniz kadar vermiyorlar ki. Onlar istediği kadar veriyor. Birer paket veriyorlar. Bir paket kıyma, bir paket kuşbaşı etleri var" diye konuştu.

Ramazan ayına kısa bir süre kala ucuz et talebinin arttığı gözlemlenirken, vatandaşlar uygun fiyatlı et temin etmek için mağaza önünde sabah saatlerinden itibaren beklemeye devam ediyor.

ucuz et kuyruğu Yozgat Ramazan Fiyat Ekonomi