Ucuz kıymada hile mi var? İşte merak edilen o sorunun cevabı...

TAKİP ET

Samsun'da 190 TL'den kıyma satışı yapıldığı iddialarına Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen cevap verdi; "190 TL'ye kıyma satılmaz, satılan da kıyma olmaz. Kıymanın maliyeti 250 TL'nin üzerindedir."

Ramazan ayına sayılı günler kala Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen'den 'ucuz kıyma' uyarısı geldi. Samsun'da 190 TL'den kıyma satışı yapıldığı duyumunu aldıklarını belirten Ömür Şen, "Böyle bir fiyatın bugünkü şartlarda olması imkansız bir şeydir. Etin fiyatı ve maliyeti belli iken 190 TL ile bir kıyma satışı yapılıyorsa, kesinlikle içinde hastalıklı etler dahil her şey vardır" dedi.

MALİYETİNİN ALTINDA!

Özellikle Ramazan ayında Türk mutfağının olmazsa olması durumundaki yemeklerin baş tacı kıyma ile ilgili Samsun'da bazı noktalarda maliyetin altındaki satışları eleştiren Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, "Resmi açıklamaları hep birlikte izliyor ve görüyoruz. Bugünkü şartlarda etin maliyetini ve satış fiyatını düşürmek isteyen bazı işletmeciler, hileye başvurup, içine ne karıştırdıkları belli olmayan kıymayı Samsunlu vatandaşlarımıza yetirmeyi çalışıyorlar. Özellikle ramazan öncesi denetimler arttırılmalı ve bu satışı yapan noktalardan alınan numuneler test edilmelidir" uyarısında bulundu.

Kaynak: SamsunSonHaber