Uğur Mumcu  Unutulmadı   

TAKİP ET

Aracına konulan bomba ile suikaste kurban giden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 30. yıl dönümünde Samsun'da  adını taşıyan parkta karanfillerle anıldı. 

Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Suikastı, İBDA-C ve Hizbullah gibi örgütler üstlense de aradan geçen 30 yıla rağmen cinayetin üzerindeki sis perdesi aralanamadı. Mumcu, Samsun'da adını taşıyan parkta sivil toplum kuruluş temsilcileri tarafından karanfillerle anıldı. 

STK'LAR KATILDI 

Anma programına, CHP, İYİ Parti, Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi, Samsun Yerel Tarih Grubu, Birleşik Kamu İş, Ticaretliler Derneği, Tüm Emekli Sen, Devrimci 78’liler, Türk Kadınlar Birliği, Disk Emekli Sen, TMMOB, Düşevi Oyuncuları, Trabzon Düşünce ve Kültür Platformu, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, KESK Şubeler Platformu, 29 Ekim Kadınlar Derneği, Samsun Çevre Platformu, Samsun Eğitim Derneği, Samsun Sanat Tiyatrosu ve Samsun Tabip Odası katıldı. 

'UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ'


 
Anma programında konuşan ADD Şube Başkanı Dr.Işık Özkefeli, " Uğur Mumcu’nun katli her kesimden halkımızda büyük infial yarattı. Devletin bütün kademeleri failleri ve azmettiricilerini bulmaya söz verdiler, ama çözüm için atılan her adım engellendi, duvardaki o tuğla bir türlü çekilemedi.Uğur Mumcu da Muammer Aksoy gibi Emperyal güçleri ve uşaklarını öylesine ürkütmüş, o kadar çok hain odağın ipliğini pazara çıkarmıştı ki, O'nu bu odakların her biri öldür(t)müş, hatta cinayeti birlikte işle(t)miş bile olabilirlerdi. Sevgili Dostlar;
Acımız ilk gün ki kadar taze, üzüntümüz derin, öfkemiz ise keskindir. Ancak asla yılgın ve umutsuz değiliz, olmadık, olmayacağız. İşte bu nedenle buradayız "ifadelerini kullandı. 

Zekeriya FIRAT 

 

Işık Özkefeli 

Uğur Mumcu, Samsun'da adını taşıyan parkta sivil toplum kuruluş temsilcileri tarafından karanfillerle anıldı.