Ulaşım zammına ilk tepki TKP'den 

TAKİP ET

Samsun'da toplu ulaşıma yapılan zamma ilk tepki, TKP'den geldi. Açıklamada sokak eylemlerine başlanacağı belirtildi. 

Samsun'da Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısının ardından toplu ulaşımda dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 20, hafif raylı sisteme yüzde 15, belediye otobüslerine yüzde 15, öğrenci servisi ücretlerine ise yüzde 30 zam yapıldı. 

Zam sonrası raylı sistem ücreti tam fiyatı 5,17 lira, öğrenci ücreti de 3,45 lira oldu. Kent içi tam otobüs ücreti 6 liradan 7 liraya yükseldi, öğrenci ücreti de 3 liradan 3,5 liraya çıkarıldı. Şehir içi 1., 2., 3. ve 4. hat dolmuş ücreti 6,5 liradan 7,75 liraya yükseltildi. Öğrenci servis ücretleri de en kısa mesafe (0-10 km) 435 liradan 565 liradan yükseldi. 

EYLEMLER BAŞLIYOR 

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Samsun İl Örgütü, UKOME toplantısının ardından toplu ulaşıma yapılan zamlara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Krizin faturası bir kez daha biz emekçilere, yoksullara kesilmek isteniyor. Ulaşım, tıpkı sağlık gibi, barınma gibi, eğitim gibi temel bir haktır ve bu temel hakların tamamlayıcılarından biridir; bir kâr kapısı olarak görülemez. Ulaşımda pahalılık konusunda ülkenin birçok şehrini geride bırakan Samsun'da, yetkililerce ulaşımın bir 'lüks' olarak görülmesi, ticaret konusu haline getirilmesine yol açıyor. Koşulsuz şartsız, ulaşım hizmetleri bütünüyle devletleştirilmelidir! Türkiye Komünist Partisi olarak, hayat pahalılığı ve yoksullaşmaya karşı 'Hemen Devletleştirme' mücadelemizi yükselteceğimizi, Samsun'da kabul edilemez zamlara karşı sokak sokak örgütleneceğimizi açıkça ilan ediyoruz "denildi. 

Zekeriya FIRAT