'Ulaşım zammını geri çekin' talebine ret 

TAKİP ET

SBB Meclisi İYİ Parti Üyesi Alper Aydemir, ulaşım zammında öğrenciler için geri çekilme adımı atılması talebiyle sunduğu önerge reddedildi. Zamma belediye giderlerde yaşanan artışı gerekçe gösterdi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Ulaştırma Koordinasyon Merkezi, bu yıl iki defa ulaşıma zam yapılması kararı almıştı. Son karar ile birlikte kentte tramvay tam bilet 4,5 TL, kent içi ekspres hatları 6 TL, Minibüs-dolmuşlar 6,5 TL, öğrenci 5,25 TL'ye yükselmişti. SBB Meclisi İYİ Parti Üyesi Alper Aydemir, zamdan öğrenciler kısmı ile ilgili geri adım atılması talebiyle önerge vermişti. O önergeye SBB'den yazılı cevap verildi. 

OYBİRLİĞİ İLE RET 

UKOME komisyon üyeleri aldığı oy birliği kararla, zammın öğrenciler olan kısmının geri çekilmesi talebini reddetti. Verilen yazılı cevapta, personel, akaryakıt, lastik, yedek parça ve diğer giderlerde meydana gelen artışlar nedeniyle taşıma ücret tarifesinin yetersiz kaldığı belirtilerek, taşıma hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi, gelir ve gider dengesindeki olumsuzlukların dahada büyümemesi amacıyla ücret tarifesinin mevcut hali ile geçerliliğini sürdürmesine karar verildiği ifade edildi. 

N.Alper CABBAR 

 


UKOME komisyon üyeleri aldığı oy birliği kararla, zammın öğrenciler olan kısmının geri çekilmesi talebini reddetti.