Uluslararası Adalet Divanı'nda Türkiye'nin İsrail İşgali İle İlgili Sunumu Bekleniyor

TAKİP ET

Uluslararası Adalet Divanı'nda, İsrail'in Filistin'deki işgal ve ilhak uygulamalarına ilişkin sözlü beyanlar hafta boyunca devam etti. Sıra Türkiye'ye gelirken, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, bugün Divan'da konuya dair bir sunum gerçekleştirecek. Filistin'e verilen desteği vurgulayacak olan Yıldız'ın sunumu, uluslararası kamuoyunda İsrail'e karşı baskı oluşturmayı hedefliyor.

Türkiye'nin Filistin'e yönelik desteği ve İsrail'in 1967'den bu yana devam eden hukuksuz uygulamalarıyla ilgili bilgi ve bulgular, yaklaşık 30 dakika sürecek sunumda Adalet Divanı'yla paylaşılacak. Hafta boyunca 47 ülkenin beyanlarının ardından son gün olan bugünde Türkiye, aralarında bulunduğu 5 ülke ve 3 uluslararası kuruluşla birlikte görüşlerini dile getirecek.

Uluslararası Adalet Divanı'nın vereceği kararın hukuki bağlayıcılığı olmamasına rağmen, beklenen kararın İsrail üzerindeki uluslararası baskıyı artırması öngörülüyor. Türkiye'nin sunumu, İsrail'in Filistin politikalarına dikkat çekerek, uluslararası toplumun bu konudaki duyarlılığını artırma amacını taşıyor.

Uluslararası adalet divanı Türkiye İsrail Gazze Filistin İşgal Sunum