Ümit Özdağ'ın İliç Paylaşımlarına Erişim Engeli: SSR Madencilik Faciasıyla İlgili 45 Paylaşım Kapatıldı

TAKİP ET

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın İliç'te yaşanan heyelan faciasına ilişkin sosyal medya paylaşımları, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine erişime engellendi. Özdağ, engellemeyi, iktidarın altın madenlerini yabancı şirketlere peşkeş çekmesine tepki olarak değerlendirdi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde Kanadalı SRC Madencilik şirketine ait Çöpler Altın Madeni'nde 13 Şubat'ta yaşanan heyelan faciasında 9 işçi toprağın altında kaldı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında maden şirketi yöneticileri gözaltına alındı.

Maden işletmesinin sahibi olan Kanada merkezli SSR Madencilik'in Türkiye müdürü C.D. dün gözaltına alınırken, firmanın diğer çalışanları da soruşturma kapsamında ifade verdi. SSR Madencilik, tutuklananlar arasında firmanın Kanadalı yöneticisinin bulunduğunu duyurdu.

Bu süreçte sosyal medyada yapılan paylaşımların da gözetim altına alındığı ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 14 Şubat 2024 tarihinde alınan kararla, faciaya yönelik yapılan 45 sosyal medya paylaşımına erişim engellendi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın X hesabından yaptığı 3 paylaşım da bu engellenenler arasında yer aldı. Özdağ, yaşanan durumu, milli güvenlik ve kamu düzenini tehdit etmeyen, ancak iktidarın altın madenlerini yabancı şirketlere peşkeş çekmesine dikkat çeken paylaşımlarının engellenmesi olarak değerlendirdi.

Özdağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu paylaşımlarda Türkiye'nin güvenliği savunulmuştur. Türk halkına gerçekleri olduğu gibi söylemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullanarak eleştirel duruşunu sürdürdü.

Ümit Özdağ, daha önce facianın yaşandığı bölgeye gitmek istemiş ancak siyanür tehlikesine karşı alınan önlemler nedeniyle jandarma tarafından alana alınmamıştı.

ümitözdağ erzincan maden faciası paylaşım erişim engel