ÜNİLİG JUDO'DA OMÜ FIRTINASI

TAKİP ET

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Ünilig (Üniversiteler Ligi) Judo Türkiye Şampiyonası'nda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Judo takımı 8 madalya ve iki kupa ile fırtına estirdi

8 MADALYA İKİ KUPA

TÜSF tarafından Sinop Üniversitesi bünyesinde olan 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu’nda düzenlenen  Ünilig Judo Türkiye Şampiyonası’nda OMÜ Judo Takımı, toplamda 8 madalya ve 2 kupa kazandı. Erkek takımlarında Türkiye 1.'si olan Judo takımı, bu başarısını mix (kadın ve erkek karışık) takımlarda da göstererek birinciliğe ulaştı. Sporculardan 60 kg'da Emirhan Karahan, 90  Ahmet Burak Çuhadar, 100 kg’da Furkan Güner Türkiye 1.’si 78 kg’da Serdem Daharlı, Yalçın Çalık açık sıklet Türkiye 2.’si, oldu.


PERFORMANSLAR GÖZ KAMAŞTIRDI

Şampiyonada ayrıca 66 kg’da Emir Öz, 100 kg’da Samet Kakık ve 48 kg’da Ümmügülsüm Tağrikulu da Türkiye 3. oldu. Spor takımlarının sergilediği performansın göz kamaştırdığını belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Üniversitemiz adına müsabakalara katılarak önemli başarılar elde etmeniz bizim için çok değerli. Başarılarınız önemli, fakat siz bu kuruma sadece madalya ve kupalar elde ederek değil, bu yarışmalara katılmakla da büyük katkı sağlıyorsunuz. Başarılarınızın katlanarak devam etmesini ümit ediyorum” dedi.