Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası Başladı

TAKİP ET

Samsun'da 21-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası (FISU), ilk gün müsabakaları ile başladı. Çoğu milli takım sporcularından oluşan takımlar ilk günde wushu ve sambo branşlarında birbirlerine rakip oldu.

ALTI AYRI BRANŞTA MÜCADELE
Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası, Samsun ev sahipliğinde start aldı. 56 ülkenin 433 üniversitenden bin 100 sporcunun katıldığı ve çoğu milli takım sporcularından oluşan takımlar ilk günde wushu ve sambo branşlarında birbirlerine rakip oldular. Kıyasıya geçen mücadeleler heyecanlı anlara sahne oldu. Turnuva hakkında bilgi veren Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, “Oyunlar 30 Eylül’e kadar sürecek. 6 ay süren çalışmaların neticesinde olimpiyat ve spor şehri olan Samsun’da oyunlara ev sahipliği yapıyoruz. Turnuvada 6 branş var. Bizim haricimizde 6 federasyon ile birlikte çalışıyoruz. FISU, ilk defa yapılıyor ama hacim ve katılım olarak dünyadaki sayılı organizasyonlardan biri" dedi. 
TÜRKİYE'DEN 202 SPORCU
Bu oyunları başarılı bir şekilde tamamlamak istediklerine dikkat çeken Günay, "Dövüş sporlarını organize etmek diğer takım sporlarını organize etmekten daha zor. Yorucu bir organizasyon ama kapasitemiz ve yeteneğimizle bu işin üstesinden geliyoruz. Turnuvaya gelen 56 ülkenin sporcuları ortamdan gayet memnun. Federasyon olarak 8 milyon genci temsil eden bir federasyonuz. Tokyo Olimpiyatları'ndan sonra ülke olarak madalya sayılarımız oldukça arttı. Bu yıl milli sporcularımız 5 bin civarında madalya aldı. Biz de kendi üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. FISU’ya 56 farklı ülke sporcuları katılıyor. Biz ev sahibi olduğumuz için 2 takımla katılıyoruz. Tam takım sporcu sayımız Türkiye olarak 202. Bu spor dallarının adından muaythai, güreş, boks ve karate branşlarında sporcular yarışacak" diye konuştu. 

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay