Uzmanlar, Altın Fiyatlarında Çarşamba Günü İçin Uyardı: Fed Açıklamalarına Dikkat!

TAKİP ET

Yatırımcılar, yeni haftaya başlarken altın fiyatlarındaki gelişmeleri takip ediyor. Gram altın, ons altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatlarındaki hareketlilik, piyasada dikkatle izleniyor.

Ons altın, bir haftanın en yüksek seviyesine ulaşırken, gram altın da yükseliş eğiliminde. Uzmanlar, Çarşamba günü açıklanacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarına odaklanarak, "Altın fiyatları için iyi olmayabilir" uyarısında bulundu.

Altın fiyatları, ABD dolarındaki hafif gerileme ve Orta Doğu'daki gerilimin güvenli liman talebini artırmasıyla bir haftanın zirvesine çıktı. Ons altın, bu sabah 2022.94 dolara kadar yükselerek Cuma gününe göre yüzde 0.43 artışla 2020 dolarda bulunuyor.

IG Piyasa Stratejisti Yeap Jun Rong, "Son jeopolitik gelişmeler, gerilimin devam edeceğine dair işaretler gösteriyor. FOMC tutanakları, Fed'in politika görünümüne dair ipuçları sunacak ve şahin bir yaklaşım, faizlerin uzun süre yüksek tutulabileceği endişelerini gündeme getirebilir; bu da altın fiyatları için olumsuz bir haber olabilir" dedi.

Çarşamba Günü Fed Açıklamalarına Odaklanılıyor!

Fed'in faiz indirimleri konusundaki ipuçları için gözler, Çarşamba günü açıklanacak olan Ocak ayı politika toplantısı tutanaklarına çevrildi.

Gram Altın ve Diğer Altın Fiyatları

Yurt içinde gram altın fiyatları 2006 liraya kadar yükselirken, çeyrek altın 3.392 TL ve Cumhuriyet altını 13.948 TL seviyelerinde değer kazanıyor.

altın fiyat uzman çarşamba gün uyarı