Uzmanlar, IBAN ile Ödemenin Risklerine Dikkat Çekiyor

TAKİP ET

İşletmelerin IBAN ile ödeme alması, tüketiciler ve işletmeler açısından ciddi sorunlara yol açabilir.

Son dönemde alışverişlerde ödemelerin IBAN verilerek banka hesabına yönlendirilmesiyle ilgili uzmanlar, tüketicileri ve işletmeleri uyarıyor. Bazı işletmelerin, kredi veya banka kartı yerine müşterilerini IBAN ile yönlendirerek ödeme almalarının sakıncaları üzerine dikkat çekiliyor. Özellikle vergi kaçırma ve haksız rekabet gibi sorunlar ön plana çıkıyor.

Spectrum Denetim, Danışmanlık, Yeminli Mali Müşavirlik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay İnci, işletmelerin IBAN ile ödeme alarak vergi ve banka komisyonlarından kaçtığını belirtiyor. Bu durumun resmi denetimlerle tespit edilerek ciddi cezalar getirebileceğine dikkat çekiliyor.

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük ise IBAN ile yapılan ödemelerin tüketiciler açısından risk taşıdığını vurguluyor. IBAN üzerinden yapılan ödemelerde fiş veya fatura alınamadığı için tüketicilerin hukuki haklarını korumakta zorlanabileceği ifade ediliyor.

Ödemelerin yapıldığı IBAN açıklama kısmına hangi hizmet veya mal için yapıldığının belirtilmesi gerektiği vurgulanıyor. Aksi takdirde, olası anlaşmazlıklarda kanıt sağlamak zorlaşabilir.

kredi kartı iban ile ödeme uzmanlardan uyarı iban ile ödeme yapmanın riskleri nelerdir ödeme ekonomi samsun haber gündem haber