Uzmanlar Uyarıyor: Devam Eden Boğaz Ağrılarına dikkat!

TAKİP ET

Erdem Çamlıca Hastanesi'nden Kulak, Burun, Boğaz uzmanı Uzm. Dr. Arzu Öz, uzun süre devam eden boğaz ağrılarının sadece geçici bir rahatsızlık olarak değil, aynı zamanda daha ciddi sağlık sorunlarının bir belirtisi olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Dr. Arzu Öz, toplumun bu konuda bilinçlenmesi ve bu tür durumları hafife almaması gerektiğini vurguladı.

Boğaz ağrısının genellikle soğuk algınlığı, grip veya diğer enfeksiyonlarla ilişkilendirildiğini belirten Dr. Arzu Öz, ancak uzun süre devam eden ağrının altında yatan daha ciddi sağlık sorunlarını işaret edebileceğine dikkat çekti. Enfeksiyonlar, alerjiler, reflü hastalığı, tümörler veya diğer inflamatuar durumların, uzun süren boğaz ağrısının temel nedenleri arasında yer aldığını ifade etti.

Dr. Arzu Öz, "Geçmeyen boğaz ağrısı genellikle altta yatan bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Erken teşhis, birçok durumda tedavi sürecini iyileştirebilir ve hastanın yaşam kalitesini artırabilir. Bu nedenle, ağrı uzun süre devam ediyorsa, profesyonel bir değerlendirme için uzmana başvurulması gerekmektedir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Uzman, toplumun bu konuda duyarlı olması, belirtilerle ilgili ihmalde bulunmaması ve gerektiğinde uzman desteği aramasının önemine vurgu yaparak, sağlıklı bir yaşam için düzenli kontrollerin önemini hatırlattı.