Vali Zülkif Dağlı; 'Sağlıkçılarımız Silinmeyecek İzler Bıraktı'

TAKİP ET

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "İlimizde görev yapan birçok sağlık personelimiz deprem bölgesinde hizmet vermiş, yürüttüğü başarılı çalışmalar ile milletimizin gönlünde silinmeyecek izler bırakmışlardır "dedi. 

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, '14 Mart Tıp Bayramı' dolayısıyla mesaj yayımladı. Dağlı, mesajında, 14 Mart 1827'de Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire'nin kuruluşunun 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlandığını anımsattı.

'ASRIN DAYANIŞMASI'

Dağlı, Kovid-19 salgını dönemi ile deprem felaketleri sonrası doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının üstün fedakarlıklarla görev yaptığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Asrın felaketi' olarak nitelenen iki büyük depremde de vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için gösterdiği gayret, her türlü takdirin üzerindedir. İlimizde görev yapan birçok sağlık personelimiz deprem bölgesinde hizmet vermiş, yürüttüğü başarılı çalışmalar ile milletimizin gönlünde silinmeyecek izler bırakmışlardır. Birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren, insan hayatını her şeyin üstünde tutan, zorluklara aldırmadan fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, başarı ve mutluluklar diliyorum."

Feride SEZGİN