Van'da DEM Parti Adayı Abdullah Zeydan'ın Kayyum Korkusu

TAKİP ET

Van yerel seçimlerinde DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın öne çıkmasına rağmen, geçmişteki açıklamaları nedeniyle seçilme hakkına Adalet Bakanlığı tarafından itiraz edildi.

Van'da yerel seçimlerde DEM Parti'den aday olan Abdullah Zeydan'ın, aldığı %55.48'lik oy oranıyla birinci çıkmasına rağmen, seçilme yetkisi Adalet Bakanlığı tarafından sorgulandı. Bakanlık, Zeydan'ın 2015'teki PKK'yı övücü sözleri nedeniyle seçilme hakkının elinden alındığını belirtti, bu durumda mazbatanın AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi gündemde.

2015 yılında gerçekleştirdiği bir mitingde PKK'yı öven ve Türk halkına hakaret içeren açıklamalarda bulunan Zeydan, bu nedenle seçilme hakkının elinden alındığı belirtildi. Bu durum mazbatanın AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi ihtimalini gündeme getirdi.

Zeydan, 2015 yılında yaptığı konuşmada, PKK'nın Türkiye ve Orta Doğu'da barışı sağlamak için çıktığını iddia ederek, "PKK sizi tükürüğü ile boğar" şeklinde ifadeler kullanmıştı. Bu açıklamaların ardından tutuklanan Zeydan, bir süre sonra 2022 yılında tahliye edilmişti. 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti tarafından Van Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Zeydan'ın seçilme hakkına yönelik itirazlar ve sonuçların nasıl şekilleneceği yakından takip ediliyor.

Abdullah Zeydan DEM Parti Kayyum Seçimler YSK Adalet Bakanlığı Van yerel seçimleri samsun Samsun Haber AK Parti adayı Abdulahat Arvas