Van ve Hakkari'de Mazbata Protestoları: Asker Şehre İndi, Tansiyon Yükseldi

TAKİP ET

Van'da Demokratik Enternasyonalist Parti (DEM) adayı Abdullah Zeydan'ın mazbatasının geri alınıp AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesiyle başlayan protestolar, Hakkari'ye de sıçradı. Gerginlik, silahlı tepkilere dönüşürken, askerlerin şehre indiği görüldü.

Van'da yaşanan gelişmelerin ardından Hakkari'nin Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya gelen grup, yürüyüş yapmak isteyince polis müdahale etti. Basınçlı su ve biber gazı kullanılarak yapılan müdahale sonrası, göstericiler ara sokaklara dağıldı.

Protestoların şiddetlenmesiyle AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya'ya ait işyerine saldırı düzenlendi. Kaya ve beraberindekiler, havaya ateş açarak kendilerini korumaya çalıştı. Durumu kontrol altına almak için Jandarma komandoları olay yerine çağrıldı.

Hakkari'de yaşanan diğer bir olayda ise elinde kalaşnikof olan bir kişi ateş açtı. Tansiyonun yükselmesi üzerine, şehre müdahale etmek üzere çok sayıda asker gönderildi.

Gelişmelerin ardından Van Valiliği, kent genelinde gösteri yürüyüşleri ve açık hava toplantılarını 15 gün boyunca yasakladı. Açıklamada, kanuna aykırı eylemlere katılması muhtemel kişilerin şehre giriş-çıkışlarının da yasaklandığı belirtildi. Bu kararla birlikte bölgedeki gerginliğin daha da artabileceği endişesi hakim.

Van ve Hakkaride Mazbata Protestoları Asker Şehre İndi Tansiyon Yükseldi Hakkari in Cengiz Topel Caddesi Vanda Demokratik Enternasyonalist Parti (DEM) adayı Abdullah Zeydan mazbata AK Parti adayı Abdulahat Arvas siyaset olay samsun haber gündem haber