Vatandaşı ateş bastı! Doğalgaz faturaları korkutuyor

TAKİP ET

Samsun'da gece saatlerinde soğuk var ama kara kış henüz kapıya dayanmadı. Aralık ayında evine gelen doğalgaz faturasını gören vatandaşı 'ateş bastı'.

Samsun'da son günlerde hava sıcaklıkları normalin üzerinde seyir ediyor. Gündüz vakti hava sıcaklığı 14 ila 16 derece olarak ölçülenirken, akşam vakti ise 6 ila 10 derece arasında değişiyor.

Ekim ayının ortalarında yanmaya başlayan doğalgaz kombileri ise Kasım ayında biraz harlandı. Kara kış kapıya henüz dayanmasa da akşam vakti soğuk hava hissediliyor. Kasım ayında doğalgaz petekleri ısınmaya başlarken, Aralık ayında konutlara gelen faturalar 'korkutucu oldu.'

Kent merkezi ve ilçelerde evlerine gelen doğalgaz faturalarını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. En düşük fatura 1.000 TL ve civarında gözlemlendi. Kasım ayında çok soğuk olmamasına rağmen kısık derecede doğalgazı kullandıklarını belirten vatandaşlar, Aralık, Ocak ve Şubat ayında yaşanacak kara kış öncesi 'yüksek fatura' korkusu yaşamaya başladı.

YENİ YIL ZAMMI KORKUTUYOR!

Özellikle yeni yılla birlikte olası doğalgaz zammını da hesap eden vatandaşlar, "Kasım ayında kombileri çalıştırdık ama yüksek derecede olmadı. Gelen faturaları görünce şaşırdık. Komşularımıza da sorduğumuzda aynı faturaların onlara da geldiğini gördük. Sosyal medya da faturalar paylaşılıyor. Aralık ayında nasıl bir fatura gelecek açıkcası merak ediyoruz. Bu ekonomik şartlarda faturalar gerçekten bütçemize büyük etki ediyor. Yeni yılda zam geleceğini de hesaplarsak 1,500-2000 TL arasında doğalgaz faturası ödeyecekmişiz gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

N. Alper CABBAR