Vatandaşlar, Gözyaşları İçinde Yardım İstiyor: Sesimizi Duyan Varsa Gelsin, Allah Rızası İçin

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7, Elbistan ilçesinde ise 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. 10 kentte hasara neden olan depremler sonrasında binalar çöktü, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Birçok noktaya kurtarma ekiplerinin ulaşamadığı söyleniyor, görüntüler paylaşılıyor.

O şehirlerden biri de Adıyaman. Bir enkazın başında gözyaşları içinde yardım isteyen bir kadın, "Allah rızası için sesimizi duyan varsa gelsin. Kimse yardıma gelmedi. Biz bizeyiz" diyerek çağrıda bulundu.

Depremden en çok etkilenen yerlerden olan Adıyaman’da bazı noktalara yardım ekiplerinin ulaşamadığı söyleniyor.

Besni ilçesi, Yenikent mevkiinde bulunan ve depremin etkisiyle yerle bir olan Üzümlükent Sitesi’ndeki bir binanın önünde bir kadın gözyaşları içinde yardım istedi.

Gece saat 03.00 sularında SÖZCÜ Whatsapp İhbar Hattı’na ulaştırılan videoda enkaz haline gelen binada henüz hiçbir arama kurtarma ekibinin olmadığı görülüyor.

“ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI BEKLİYORUZ”

Gözyaşlarını tutamayan ve hıçkırıklar içinde yardım isteyen kadın, vatandaşların elleri kolları bağlı şekilde kendi başlarına bırakıldığını söylüyor. “Allah rızası için sesimizi duyan varsa gelsin” diyen kadın, şöyle konuştu:

*Burası yıkık. Kimse yardıma gelmedi. Biz bizeyiz. Sesimizi duyan varsa bize yardıma gelsin. Bize yardım göndersinler. Allah rızası için… (Eliyle enkazı göstererek) Bütün insanlar burada bağırıyor, yardım eden yok bize. Ne gelen var ne giden, hiçbir şey yok burada.

*Bize yardıma gelin Allah rızası için. Tüm bina yerle bir olmuş, yardıma gelin bize. Sesimizi duyan varsa gelsin, Allah rızası için gelsin. (Eliyle enkazı göstererek) İnsanların hepsi burada. Enkaz altında çıkarılmayı bekliyorlar. Kimse yardım etmiyor. Yardım eden kimse yok.

*Kimse gelmedi. Biz bize, elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Allah rızası için sesimizi duyan bize yardıma gelsin. Yardım gönderin bize. Yardıma ihtiyacımız var. Tüm insanlar bu enkazın altında kurtarılmayı bekliyor.
SÖZCÜ